VERDWALEN IN TOILETBORDJES TIJDENS EEN AVONDJE UIT.
img_1595
maart 25, 2024

GEPLAATST DOOR DIGEEDOTNL.

Afgelopen zaterdag beleefde ik een avontuur in Eindhoven. De locatie? Ergens in eindhoven. De sfeer? Geweldig! De muziek? Fantastisch! Maar toen kwam het moment waarop ik geconfronteerd werd met een grafisch ontwerpramp – de toiletten. Een onschuldig bezoek aan het kleinste kamertje werd een zoektocht naar identiteit. Heren of dames? Het was alsof ik voor een existentiële crisis stond. Waarom leken die illustraties zoveel op elkaar? Het was alsof Picasso persoonlijk verantwoordelijk was voor deze verwarring.

EEN GRAFISCHE SCHATTENJACHT.

In de wereld van grafisch ontwerp draait het allemaal om duidelijkheid. Of het nu gaat om het navigeren door een website of, in mijn geval, het vinden van het juiste toilet, heldere communicatie is essentieel. Een goede ontwerper weet hoe hij de boodschap moet overbrengen zonder dat de gebruiker verdwaalt in een doolhof van symbolen.

CONSISTENTIE NIET ALLEEN VOOR BROODBELEG.

Een ander aspect van goed grafisch ontwerp is consistentie. Als je eenmaal een stijl hebt vastgesteld, moet je daarbij blijven. Denk aan het gebruik van kleuren, lettertypen en ja, zelfs toiletillustraties. Als elke herentoiletillustratie lijkt op een verloren identieke tweeling van de damestoiletillustratie, dan hebben we een probleem. Consistentie is de sleutel tot het behouden van geloofwaardigheid en herkenbaarheid.

GEBRUIKSVRIENDELIJK GRAFISCH ONTWERP.

Last but not least: gebruiksvriendelijkheid. Een goed grafisch ontwerp moet toegankelijk zijn voor iedereen, zelfs voor diegenen die dringend behoefte hebben aan een toiletbezoek. Het moet intuïtief zijn, zonder de noodzaak van een handleiding. Want laten we eerlijk zijn, niemand heeft tijd voor een tutorial als de nood hoog is.

CONCLUSIE: EEN WERELD ZONDER GOED GRAFISCH ONTWERP IS ALS EEN TOILET ZONDER DUIDELIJKE ILLUSTRATIE

Het avontuur in eindhoven bracht me tot het besef dat goed grafisch ontwerp meer is dan alleen maar een mooie afbeelding. Het is de lijm die onze digitale en fysieke wereld bij elkaar houdt. Zonder duidelijke communicatie, consistentie en gebruiksvriendelijkheid zouden we allemaal verloren zijn, rondzwervend als verdwaalde zielen op zoek naar een herentoilet. Dus laten we een moment nemen om de ontwerpers te eren die ons redden van grafische rampen, en laten we hopen dat de volgende keer dat we naar het kleinste kamertje gaan, we niet verdwalen in een doolhof van verwarrende symbolen.

WAAR JOUW DIGEETALE REIS BEGINT

ONZE DIENSTEN DIE WIJ DIGEETAAL LEVEREN.

BRANDING SKILLS ZO GOED
DAT ZELFS GOOGLE JALOERS WORDT!    

COOKIE VOORKEUREN.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om jouw bezoek aan onze websites nog beter te maken. Met deze cookies kunnen wij en onze geselecteerde partners jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee passen wij en derden onze website, advertenties en communicatie aan jouw interesses aan. Je gaat akkoord met onze cookies als je onze website blijft gebruiken. Je kunt je voorkeuren altijd weer aanpassen. Lees er meer over in ons cookiebeleid.
Begin met typen om pagina's te zien die u zoekt.